Приєднуйся до нас:


YouTube YouTube Telegram

Instagram

25 квітня в міській клінічній лікарні №2 відбувся круглий стіл з теми «Співпраця викладачів основ медсестринства з провідними спеціалістами лікарні : Обмін досвідом, інновації, сучасні технології».

У вступній частині голова ЦК Людмила Бондаренко проінформувала, що зустрічі зі стейкхолдерами вже стали традиційними. У минулому році ЦК «Основ медсестринства» провели моніторинг якості підготовки здобувачів освіти в закладах охорони здоров’я міста Кривого Рогу. Були оприлюднені результати анкетування та зроблені висновки та пропозиції . Інформація  була заслухана на педагогічний нараді.

Співпраця з закладом охорони здоров’я дає можливість підвищити фахову підготовку викладачів і здобувачів освіти, вдосконалювати навчальну програму з ОК  «Основи медсестринства» та обмінятися досвідом. Круглий стіл,   передбачав аналіз робочої програми з ОК «Основи медсестринства» саме у тій частині, яка стосується інфекцій, які пов’язані з наданням  медичної допомоги. Необхідно було визначити пріоритетні напрямки запровадження інновацій  з профілактики інфекцій  та отримати  пропозиції ,щодо покращення якості практичної підготовки здобувачів освіти та необхідних компетенцій для опанування інноваціями та сучасними  технологіями.

Про актуальність інфекцій, які пов’язані з наданням медичної допомоги доповіла голова ЦК «Основ медсестринства Людмила Бондаренко.

Керівник ВІК КП «КМКЛ 2» КРМ Марина Шульга проінформувала про  важливість  гігієни рук медичного персоналу, зокрема медичних сестер та відзначила необхідність ретельного дотримання гігієни рук з метою запобігання передачі інфекцій при наданні медичної допомоги.

Епідеміолог лікарні Вячеслав Бобіренко доповів про стандартні заходи безпеки при окремих видах інфекцій. Обговорювалися проблеми розпізнавання та ефективного управління та контролю за розповсюдженнями інфекцій, для мінімізації ризику їх поширення, важливість контролю за окремими видами інфекцій, особливо тими, які є більш вразливими для пацієнтів зі зниженою імунною системою.

Викладач коледжу Ганна Довгаль надала інформацію про репроцесинг виробів медичного призначення, а саме його мету - забезпечення безпеки для пацієнтів, користувачів та третіх осіб, що контактують з МВ на всіх етапах.

Про правила поводження та класифікацію відходів, важливість контролю за утилізацією, запобігання можливому поширенню інфекційних агентів доповіла заступник  генерального  директора по роботі з молодшим медичним персоналом Тетяна Перог.

Тетяна Перог акцентувала увагу на співпраці викладачів «Основ медсестринства» щодо розробки стандартних операційних процедур з організації інфекційної безпеки в закладах охорони здоров’я. Така співпраця сприяє професійному розвитку викладачів, оновленню їхніх знань та навичок у відповідності до вимог сучасної медсестринської практики.

Головна медична сестра лікарні Людмила Сергієнко  в своїй доповіді приділила увагу прибиранню та дезінфекції приміщень лікарні. Були висвітлені методи та засоби для забезпечення високого рівня чистоти та гігієни, які  запобігають поширенню інфекцій, необхідність постійного оновлення та вдосконалення методів дезінфекції для забезпечення максимального рівня інфекційної безпеки пацієнтів та персоналу.

У зустрічі прийняла участь заступник завідувача  лабораторії лікарні Олена Головченко, яка проінформувала викладачів основ медсестринства про сучасні методи лабораторних досліджень.

Про якість підготовки здобувачів освіти в Криворізькому фаховому медичному коледжі проінформувала завідувач відділення «Сестринська справа»  Любов Назаренко.

Заступник директора з практичного навчання  Жанна Зовтур доповіла про співпрацю Криворізького фахового медичного коледжу. Мета співпраці полягає у координації діяльності здобувачів освіти , адміністрації та зацікавлених сторін,  структурних підрозділів для сконцентрованої роботи, направленої на удосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців, позитивну динаміку зростання показників якості освіти у коледжі.

Стейкхолдери  надали важливу інформацію про потреби та вимоги сучасної практики, яка допоможе викладачам актуалізувати навчальну програму  з «Основ медсестринства», лікарня забезпечує  здобувачів освіти місцями для  проведення  практичних занять, що допомагає їм отримати практичні навички та досвід,  сприяє професійному розвитку викладачів, оновленню їхніх знань та навичок у відповідності до вимог сучасної медсестринської практики, сприяє створенню партнерських відносин між медичним коледжем та закладом охорони здоров'я, що дає позитивний вплив на обидві сторони.

В цілому, круглий стіл  став ефективною платформою для обговорення та обміну досвідом з питань профілактики інфекцій у закладах охорони здоров’я, сприяючи підвищенню рівня свідомості та удосконаленню практики в цій сфері. В рамках круглого столу було обговорено  питання змісту програми , а саме: класифікація відходів (Л. Акуліна), використання ЗІЗ (Л. Глушакова), очищення виробів медичного призначення (Т. Швагер )   Сторони домовились про  складання стандартних операційних процедур, а саме з теми «Парентеральне введення ліків».

Круглий стіл пройшов у дружній та доброзичливій атмосфері, викладачі коледжу отримали відповіді на запитання, які їх цікавили. Була висловлена впевненість, що ефективна співпраця , забезпечить інтереси учасників освітнього процесу.

Таким чином, співпраця викладачів циклу "Основи  медсестринства" фахового медичного коледжу зі стейкхолдерами є важливим елементом підготовки компетентних медсестринських  фахівців та забезпечення високої якості надання медсестринської допомоги.

Дякуємо всім учасникам круглого столу за надану інформацію, бажаємо творчих успіхів. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

  • 3321df34-d87d-4893-bcb1-ea3c355ff3c8
  • 34c118c8-b02c-45f3-9f03-e77c276871ce
  • 461eabc8-c46a-4467-b5f6-175e0aa12471
  • 6095c960-239b-480a-a77a-4edb797d6bab
  • 81853290-4587-438a-a21f-4b494e44e393
  • 88277630-44e1-4999-8db1-899ff1913f4b
  • a50db70e-905e-476b-83b4-a08a171dd7a9
  • dd9bf597-296b-4466-9d81-b7befcf2c655
  • e0ee2c3a-f288-4192-af14-94a6a6be032d
  • e952ee1c-b59e-4e6c-a0a5-abadbeea55ac
  • ea9b0699-2d1f-40c5-a895-2ffc99fbd68a
  • feeb2820-2c56-4949-9ee3-1060a69fb079